Nationale Motorcross Meijel op 30 en 31 oktober

Meijel – Na twee jaren gedwongen rust organiseert MCC Meijel weer een motorcrossweekend op 30 en 31 oktober 2021. Het seizoen in 2021 is zeer kort waardoor de kampioenstitels waarschijnlijk pas vergeven worden op circuit de Vossenberg. Dit jaar wordt ‘Meijel’ dan ook extra spannend.

ProX Jeugdmotorcross en de clubklasse. 

Op zaterdag zullen de jeugd en diverse clubklassen aan de start verschijnen. De jeugdklassen variëren van 50cc t/m 125cc. Ook aan de start de quads en de zijspannen.

Bij de 65cc klasse kleine wielen is Quinten Alders een serieuze kandidaat voor de dagwinst en de titel. Bij de 85cc kleine wielen is Sem van Helvoirt de te kloppen man. Ook de MCC Meijel-jeugdleden Lars Philipsen, Finn Vaes en Jim Broens willen zich vooraan mengen in de strijd.

24MX Nationale Motorcross 

Zondag 31 oktober staat in het teken van het Nederlands kampioenschap. In Meijel verschijnen aan de start de MX Open JuniorenMX Open NationalenMX Open Senioren, MX Open Inters , de MX2 Inters en de zijspannen.

Bij de MX2 inters verschijnt Loeka Thonies met een aardige voorsprong in het  kampioenschap aan het starthek en hij zal in Meijel proberen het kampioenschap definitief binnen te halen. 

Bij de MX Open klasse voert Jacky Tausch het klassement aan. Ook zal MCC Meijel coureur Teun Cooymans, die momenteel derde staat in de tussenstand, azen op een dagprijs. MCC Meijel-leden Demyan van Loon en William Thijssen zullen ook deelnemen in de koningsklasse. Verder zal Jeroen van Loon een serieuze kandidaat zijn voor de dagwinst in de MX Open Senioren klasse. Ook de zijspanklasse zal goed vertegenwoordigd worden door MCC Meijel-leden. Enkele duo’s die hier aan de start verschijnen zijn Stephan Wijers-Loet van de Putten, Bram van Dijk-Dirk van Dijk, Lins Stijnen-Han van Hal en Marcel van Wanrooij-Bryan van Wanrooij.

Prijsuitreiking

Na afloop is in de tent de prijsuitreiking aan de dagwinnaars en aansluitend de huldiging van de Nederlandse Kampioenen. De tent zal op zaterdag- én op zondagavond om 19.00 uur gesloten worden i.v.m. corona-beperkingen. Rijders, medewerkers en toeschouwers zijn welkom mét een coronapas.

MCC Meijel  wenst, de hopelijk vele toeschouwers, een sportief en spannend motorsport weekend toe.