Nieuwe wijk aan noordkant van Maarheeze

Duurzaamheid en dorpse uitstraling kenmerken nieuwe woonwijk de Waterbrink.

Maarheeze – Aan de noordkant van Maarheeze komt een nieuwe woonwijk met de naam de Waterbrink, eerder bekend onder de naam Neerlanden II. Het plan omvat 29 sociale huurwoningen voor woningcorporatie woCom, 10 sociale koopwoningen, 23 rijwoningen, 22 twee-onder-een-kap woningen en 10 vrijstaande woningen.

Marktselectie

Tientallen partijen hebben zich ingeschreven, waaruit uiteindelijk 5 partijen zijn uitgenodigd om een planvoorstel te maken. Een onafhankelijke selectiecommissie heeft het plan ‘de Waterbrink’ van Hendriks Bouw en Ontwikkeling, als winnende plan gekozen.

Het winnende plan

Het plan bestaat uit 94 woningen met een grote diversiteit aan woningtypes. Zowel starters, als jonge gezinnen en ouderen (levensloopbestendige woningen) kunnen hier hun droomhuis vinden.  Een aantal toekomstige bewoners kan, via een uitgebreide CPO-light kopers begeleiding, hun woning naar eigen wens samenstellen en indelen.

De woonwijk wordt gekenmerkt door een eigentijdse, dorpse uitstraling en een hoge mate van duurzaamheid.  Naast energieneutraal wonen is er ook ruime aandacht voor ecologie en biodiversiteit in de openbare ruimte. Hiermee wordt een natuurlijk, koel en gezond straatbeeld gecreëerd.

De centrale brink vormt het groene hart van de wijk. Hier zullen diverse spelaanleidingen en recreatieve voorzieningen vooral de sociale cohesie in de wijk bevorderen.

Afrondende fase

Gemeente Cranendonck en Hendriks Bouw en Ontwikkeling werken intensief samen om het plan definitief uit te werken. De uitwerking en het aanvragen van de benodigde (bouw)vergunningen vragen tijd en nemen naar verwachting de 1e helft van 2022 in beslag. Daarna zullen in september 2022 de eerste bouwactiviteiten zichtbaar worden met het bouwrijp maken van het terrein. Aansluitend hierop start de realisatie van fase 1 waarin de eerste 50 woningen worden gebouwd.

Verkoop en verhuur

Op dit moment is het nog niet mogelijk om u in te schrijven voor het plan. De verwachting is dat in de zomer van 2022 de verkoop zal beginnen.

De toewijzing van de 29 sociale huurwoningen gaat straks via het regionale woonruimteverdeelysteem Wooniezie. Geïnteresseerden voor deze 18 levensloopbestendige en 11 starterswoningen van woCom kunnen zich op www.wooniezie.nl wel al als woningzoekende inschrijven.