Politie treft twee verdachte voertuigen aan in buitengebied Hunsel

Hunsel – De politie heeft zondag in het buitengebied van Hunsel twee verdachten voertuigen aangetroffen. Beide voertuigen zijn in beslag genomen.

Spookvoertuig

Agenten gingen een kijkje nemen nadat ze een melding hadden gekregen van een achtergelaten voertuig bij een akker. Het bleek te gaan om een zogeheten ‘spookvoertuig’. Dat wil zeggen dat er geen persoon is gekoppeld aan het kenteken.

De bestuurder had zich met de donkerkleurige Volvo vastgereden in de rand van de akker. Gezien de sporen had hij een poging gedaan om de auto los te krijgen, maar dat was tevergeefs. Het sleepoog hing nog aan de trekhaak. In de auto werden wat achtergelaten goederen aangetroffen zoals een kraslot en een blikje bier.

De auto met daarop een ongeldig kenteken werd afgesleept door een berger. Na overleg met de Officier van Justitie is besloten om de auto te laten vernietigen.

Auto betrokken bij diefstal

Even verderop, op hetzelfde zandpad, werd een auto met Pools kenteken aangetroffen. Ook hier was niemand te bekennen. Bij nader onderzoek bleek dat deze auto betrokken was geweest bij een diefstal in Eindhoven.

Ook dit voertuig werd afgesleept door een berger en wordt overgedragen aan de politie in Brabant voor verder onderzoek.

Bekijk een video via: https://youtu.be/sMKMgfb55fI