Publiek genoot van unieke beelden The Classics op grote doek in Stramproy

Het Kerkplein in Stramproy was zaterdagavond omgetoverd tot buitenbioscoop. De dorpsraad Stramproy, organisator van het evenement, had een tweetal films op het programma staan. Zo’n 300 bezoekers zagen eerst de jeugdfilm ‘Verschrikkelijk Ikke 3’. Daarna was het tijd voor een unieke concertregistratie van de uit Stramproy afkomstige band The Classics.

Nooit eerder

Voor het eerst kon het grote publiek opnames zien van het 20-jarig jubileumconcert dat de Classics in 1987 gaven in manege ‘Hense Koeëb’ in Stramproy. “Bijzonder van dat optreden was dat alle leden die ooit bij The Classics gespeeld hebben daar op het podium meegespeeld hebben”, zo vertelt Paul Charlier van de Dorpsraad Stramproy.

Rechten

De rechten van de concertregistratie lagen tot voor kort bij het voormalig management van The Classics. Het Classics-museum heeft na 34 jaar deze rechten van het concert weten te kopen. Daardoor konden de opnamen van het 20-jarig jubileumconcert nu eindelijk aan het publiek vertoond worden.

Montage

Sjaak Lenaers, beheerder van het Classics Museum, heeft de concertregistratie ingekort tot een film van 2,5 uur. “De beelden zijn beter geworden, het geluid is beter geworden … het wordt een prachtfilm voor vanavond”, zo ligt de Classics-verzamelaar in onderstaande reportage toe.

Bekijk de video via: https://youtu.be/ZtfsuXlVag4