Dialectwandeling in binnenstad van Weert

Algemeen Dialect Uitgaan Weert Reageer 1 min. leestijd
Stadsgids Koos Neijnens

De Stadsgidsen Weert organiseren op zondag 7 november een open dialectwandeling in de binnenstad van Weert. Onder leiding van stadsgids Koos Neijnens wandelen belangstellenden langs diverse historische plekken.

Tijdens deze dialectwandeling wordt aandacht besteed aan 11 november wanneer het startsein wordt gegeven voor de Vastelaovendj en wanneer Sintemerte wordt gevierd. Ook wordt aandacht besteed aan het bijzondere Weertlandse dialect met de unieke hoeveelheid klanken. Ook zal Koos Neijnens, op zijn bekende anekdotische wijze, letterlijk en figuurlijk stilstaan bij het ‘Rogstaekers Aod Preense Plevuûze Paad’.

Vanwege de landelijke coronaregels dienen belangstellenden zich wél aan te melden via: [email protected].  

Het maximale aantal wandelaars is: 20

  • De wandeling duurt ca. anderhalf uur.
  • De kosten bedragen € 3,- p.p. (kinderen tot 12 jaar gratis!)
  • De start is om 14.00 uur bij de St. Martinuskerk.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie