Haalbaarheid pendeldienst A2 onderzocht met proefrit

Algemeen Nederweert Regio Uitgelicht 8 reacties 1 min. leestijd

Nederweert – Het wordt steeds drukker op de A2 richting Eindhoven. Het rapport A2 Weert-Eindhoven Anders reizen, van 24 februari 2020, beschrijft een aantal maatregelen die kunnen bijdragen aan een betere doorstroming, een betere bereikbaarheid en een verbetering van de leefbaarheid in de kernen langs de A2.  

Collectieve vervoersdienst

Eén van de maatregelen voor het verminderen van files op de A2 is de ontwikkeling van een collectieve vervoersdienst tussen het Weerterland en bedrijventerreinen ten zuiden van Eindhoven. Werknemers kunnen zo direct naar hun werklocatie worden gebracht, vanaf een parkeerlocatie of hub in de regio Weert.

Proefrit

Om de haalbaarheid van een dergelijke dienst te onderzoeken vond gisteren een proefrit plaats. Deze was in eerste instantie bedoeld voor werknemers van het bedrijf ASML in Veldhoven. Opstapplaats was de carpoolplaats aan Randweg West. Omdat de bus op de rijbaan van Randweg West moest stoppen, werden verkeersregelaars voor de verkeersveiligheid ingezet tijdens het op- en uitstappen.

Verdere plannen

De resultaten van deze proefrit worden gebruikt bij de verdere plannen en besluiten rond de inzet van een pendeldienst tussen het Weerterland en het Eindhovense. 

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
8 reacties