Roompot investeert in zonnepanelen op Vakantiepark Weerterbergen

Plaats een reactie

Roompot investeert twee miljoen euro in meer dan 4.500 zonnepanelen die op het dak van het hoofdkantoor in Goes en op 8 vakantieparken komen, waaronder in Weert. Hiermee verwacht het ruim 1,65 miljoen kWh groene stroom per jaar te produceren en zijn CO2-voetafdruk jaarlijks met bijna 800.000 kilogram te verminderen.

Roompot heeft duidelijke en ambitieuze duurzame doelstellingen. Tegen 2030 wil het zijn restafval, inclusief plastic voor eenmalig gebruik, halveren. Om die afvalberg aanzienlijk te verminderen, nam de organisatie de laatste jaren al heel wat initiatieven, ook in de ruime omgeving buiten de parken van Roompot. Nieuwe impactvolle maatregelen blijft men ook invoeren om het ambitieuze doel op internationaal niveau te realiseren.

In november start men bij Roompot met de installatie van zo’n 4.500 hoogrenderende zonnepanelen. Eerst komt het hoofdkantoor van Roompot in Goes aan de beurt, waar het volledige dak van het hoofdkantoor en het aangrenzende magazijn bijna 1.000 zonnepanelen krijgen.

Daarna volgt de installatie van 3.600 zonnepanelen van hetzelfde type op 8 parken waaronder Vakantiepark Weerterbergen in Weert. In Weert worden bijna 1.100 zonnepanelen geplaatst. Ze verwachten hiermee een groot deel van het eigen verbruik op te kunnen wekken.

Natuur gaat niet verloren

Voor de installatie van de 4.500 zonnepanelen doet Roompot beroep op specialisten die de mogelijke locaties uitvoerig bestudeerden. Roompot wil namelijk niet dat er kostbare groene vrije ruimte aan zonneweides verloren gaat om zo zijn CO2-doelstelling te behalen. De zonnepanelen komen allemaal op daken van centrumgebouwen en eventuele zwembaden van de parken. Met de installatie van de 4.500 zonnepanelen gaat een investering van 2 miljoen euro gepaard.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie