Weerter binnenstad viert Sinterklaasfeest

De binnenstad van Weert maakt zich op voor tal van feestelijke Sinterklaasactiviteiten. Nadat ze op zondag 14 november per boot arriveerden staat de komende weken in de binnenstad volledig in het teken van Sint en Pieten.

BIZ Ondernemers, de ondernemersvereniging van de binnenstad, organiseert in samenwerking met Stichting Huis van Nicolaas een feestelijke Pieten Party in de weekenden. Op zaterdagen worden bezoekers van de binnenstad verrast door Pieten die snoepgoed uitdelen.

Etalagespel

Verspreid over de binnenstad hangen diverse letters van een rebus in etalages. Bij een bezoek aan het Huis van Nicolaas ontvangen liefhebbers een speelvel waarmee ze een ronde door de binnenstad kunnen lopen. Onder de inzenders van het goede antwoord worden uiteindelijk mooie prijzen in drie leeftijdscategorieën verloot. Het speelvel is ook te downloaden op www.huisvannicolaas.nl/etalagespel.

Koopzondag

Koopzondag 28 november staat er een Pietenstormbaan op de Markt. De middag wordt daarnaast extra opgevrolijkt met de komst een muzikaal gezelschap van Pieten, waar Sinterklaas misschien ook nog even een kijkje komt nemen. De oorspronkelijk geplande Pepernotenspeurtocht heeft vanwege coronamaatregelen geen doorgang, maar de Pieten maken er evengoed samen een feestje van in de binnenstad.

Huis van Nicolaas

Het Huis van Nicolaas is in 2021 geopend van 16 november t/m 5 december, voor publiek van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De doordeweekse ochtenden zijn gereserveerd voor basisscholen en instanties voor mindervaliden die zich daarvoor hebben aangemeld. Vanwege geldende coronamaatregelen is er slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar, dus reserveren via de website is aanbevolen.