Winnaar ‘Prinsenraden’ Zweeloeëre gunt Voedselbank minuut gratis winkelen

Bij VV De Zweeloeëre is het goed gebruik dat aan het begin van het nieuwe vastelaovendj-seizoen de nieuwe prins geraden mag worden. Tijdens het laatste ‘Prinsenraden’, inmiddels alweer bijna twee jaar geleden, was de hoofdprijs 1 minuut gratis winkelen.

Door de coronacrisis was deze prijs nog niet verzilverd. Maar; wat in het vat zit, verzuurt niet! Woensdag mocht de winnaar dan ook bij Jumbo Heerschap Leuken zijn karretje vullen.

Ervan afgezien

Dat wil zeggen: de alternatieve winnaar mocht 1 minuut gratis gaan winkelen. Degene die wist te raden dat Henrie Peeters tot Henrie I van De Zweeloeëre zou worden uitgeroepen heeft namelijk van de prijs afgezien. “Wij hebben gezocht naar een passende oplossing. En daarvoor mag de voedselbank in Weert vandaag een minuut gratis winkelen”, aldus de voorzitter van De Zweeloeëre John Reijnders.

Hart onder de riem

Rolf Zincken, de echtgenoot van de voorzitster van de Voedselbank, nam plaats achter het winkelwagentje. “Ik ken de winkel een beetje. Dus met een beetje pech wordt het een duur grapje …”, zo blikt hij vooruit op zijn minuut gratis winkelen. “Wij vinden het mooi dat wij als Jumbo Heerschap dat de voedselbank deze prijs heeft gewonnen … en dat we de voedselbank een hart onder de riem kunnen steken”, zo laat bedrijfsleider Loet Claessen weten.

Eindbedrag

De minuut gratis winkelen leverde uiteindelijk een goed gevulde winkelwagen voor de voedselbank op. De waarde: € 214,99.

Bekijk de video via: https://youtu.be/kFRIN23_T_0