Woonkamer omgetoverd tot kerstdorp

Plaats een reactie

Rob Henkens kijkt vol trots naar zijn acht vierkante meter grote kerstdorp. Begin november begon hij met het opbouwen van ‘Fantasy Village’ en nu is zijn creatie bijna klaar. De salontafel en zelfs een deel van het bankstel dienen als ondergrond voor het dorp. Maar liefst 20 huisjes, 100 poppetjes en zo’n 120 boompjes hebben er hun plaatsje gekregen.

Op de daken van de kersthuisjes ligt sneeuw, een trein rijdt rond een berg en duikt daarbij zelfs tot twee keer toe een tunnel in, we zien de kerstman met zijn arrenslee en een kabelbaan brengt skiërs vanuit het dal naar de top van een van grottenpapier gemaakte berg.

Nog veel meer

Het begon ooit met één kersthuisje; “… of eigenlijk een klein pleintje met een kerkje, drie huisjes en een paar poppetjes”, zo blikt Rob terug. Nu 22 jaar verder is de verzameling uitgegroeid tot meer dan twintig bananendozen vol kersthuisjes, dennenboompjes en poppetjes. Lang niet alles heeft zijn weg van de zolder naar de huiskamer gevonden. Een groot gedeelte van de verzameling blijft opgeborgen en komt op een ander tijdstip naar beneden. Rob bouwt ieder jaar een ander dorp; “… ik wil iedere keer variatie hebben in mijn kerstdorp”.

Fantasy Village

Robs kerstdorp heeft dit jaar de titel ‘Fantasy Village’ meegekregen. “Dat is een fantasie in mijn hoofd”, zo vertelt de bouwer. Het is een kerstwereldje met daarin een rijdende trein, een kabelbaan, twee draaiende kermisattracties en een gedetailleerde kathedraal. Tientallen poppetjes brengen het dorpje tot leven. Sneeuw en meer dan honderd dennenboompjes maken het tafereel af. “Er is van alles te beleven”, aldus de kerstdorpbouwer.

Genieten

Rob geniet het meeste van het bouwproces zelf. Maar ook vindt hij het leuk als bekenden van hem reageren op de foto’s van het dorpje op zijn facebook-pagina. De komende weken komt ook een aantal van Robs kennissen persoonlijk een kijkje nemen bij zijn kerstbouwwerk. Op dit moment is Rob bezig met de ‘puntjes op de i’ te zetten. Rondom het dorp komen nog verlichte ijspegels. De kabels hiervan werkt Rob weer weg met kerstslingers. “… en dan is hij klaar voor dit jaar. En dan ga ik zeker genieten”, zo blikt hij vooruit.

In onderstaande video is het hele kerstdorp van Rob te zien.

Bekijk de video: https://youtu.be/NCKBVVIt78Q

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie