Zo’n 500 fietsers trotseren de kou tijdens de Heksenheuveltocht

Zo’n vijfhonderd fietsers namen op zondag 28 november deel aan de eerste editie van de Heksenheuveltocht, georganiseerd door TWC Nederweert. Geheel coronaproof.

Er waren twee nieuwe ATB routes uitgezet van 30 en 50 kilometer. Nieuw waren twee gravelroutes van 65 en 110 km. Er werd gestart en gefinisht bij Daatjeshoeve in Nederweert. Met een gevoelstemperatuur van rond het vriespunt was het ideaal weer om een ‘frisse neus te halen’. Gelukkig bleef het droog zondagochtend.

Op de pauzeplaatsen bij De Heksenheuvel, de Boksenberg en Ingelshof in Tungelroy genoten de bemodderde fietsers van gratis soep, ontbijtkoek en bananen. Verder ontving iedere 50e fietser die de finish passeerde, een kleine verrassing.


Een bijdrage van Arjanne van Voorst