Brug over kasteelgracht geplaatst

Het vernieuwde stadspark krijgt steeds meer vorm. Naast de werkzaamheden op het voorhof aan de Biest werden vandaag ook de handen uit de mouwen gestoken om een nieuwe brug aan te leggen. In de onderstaande video vertelt wethouder Van den Heuvel er meer over.

De Kasteelsingel moest vrijdagochtend even worden afgesloten voor de plaatsing van de nieuwe brug. De nieuwe brug moet een nieuwe verbinding leggen tussen het centrum en het stadspark. Op een later moment wordt er ook nog een nieuwe brug aangelegd (aan de zijde van Ververshof) die het voorhof met de rest van het stadspark zal verbinden.

Nog niet in gebruik

De nieuwe brug kan nog niet meteen worden bewandeld. De brug moet eerst nog worden aangesloten op de bestaande infrastructuur. Tevens moeten er nog paden worden aangelegd zodat je over enkele maanden via de brug langs de oude kasteelmuur kan wandelen.

Naar verwachting kan het vernieuwde stadspark in het voorjaar worden geopend.

Bekijk een video: https://youtu.be/26Jxxd_m1TA