Gemeente Weert reikt weer kinderlintjes uit

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

De gemeente Weert reikt volgend jaar weer een kinderlintje uit aan kinderen die iets bijzonders voor de maatschappij hebben gedaan. Hiermee worden zij beloond voor hun goede werk tegenover andere mensen of voor een door hen geleverde prestatie. De kinderlintjes worden in april 2022 uitgereikt.

Burgemeester Raymond Vlecken: “Ik was afgelopen jaar tijdens de uitreiking van de kinderlintjes onder de indruk van de verhalen. Ik hoop dat we in 2022 weer een aantal mooie verhalen kunnen delen en moedige kinderen in het zonnetje kunnen zetten. Ik weet zeker dat er meer kinderen in Weert zijn die dit verdienen.”

Wanneer komen kinderen in aanmerking?

Het kinderlintje wordt uitgereikt aan kinderen van 6 tot en met 18 jaar die zich op bijzondere wijze inzetten voor de medemens of de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan een kind dat spontaan voor een langdurig ziek klasgenootje heeft gezorgd door aantekeningen bij te houden en door geregeld op bezoek te gaan. Maar bijvoorbeeld ook een groepje kinderen dat op eigen initiatief actief actie heeft gevoerd tegen zinloos geweld of pesten. Of kinderen die zich inzetten voor duurzaamheid en het milieu.

De burgemeester beoordeelt welke kinderen een lintje krijgen. Dit gebeurt aan de hand van 3 criteria: moedig gedrag, sociaal gedrag en een opvallende sportieve, culturele of maatschappelijke prestatie. De burgemeester vraagt hierover advies aan het college van B&W.

Kinderen voordragen voor een lintje

De directie van een school, oudercommissie, vereniging en een vertegenwoordiger van een maatschappelijke organisatie kunnen kinderen voordragen. Aanvragen moeten vóór 15 februari 2022 worden ingediend. Voor meer informatie en het aanvraagformulier kunt u contact opnemen met [email protected].

De kinderlintjes worden in april 2022 uitgereikt. Dit gebeurt in principe op de laatste woensdagmiddag voor de lintjesregen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie