In memoriam: Koos van de Wouw

Algemeen Familieberichten Human interest Onger os 1 reactie 2 min. leestijd

Koos van de Wouw, oud-leraar en conrector van de Philips van Horne, is op dinsdag 7 december jl. op 91-jarige leeftijd overleden.

Hij begon zijn loopbaan in 1967 als leraar Nederlands op de Eduardus mulo aan de Emmasingel.

In 1968, het eerste officiële jaar van de Philips van Horne scholengemeenschap, werd hij de opvolger van Joop Mittelmeier. Koos gaf als decaan vorm aan het decanaat van de ‘Philips’ en werd al snel benoemd tot conrector ‘buitenschoolse activiteiten’. In die functie heeft Koos grote invloed gehad op de ontwikkeling van het culturele- en sportieve leven op de school (in de meest brede zin van het woord…) en daarmee bijgedragen, samen met ‘zijn’ commissie ‘buitenschoolse activiteiten’, aan de dynamische sfeer op de Philips van Horne.

Hij was de initiator van het fenomeen werkweek, organiseerde talloze musicals (hij was in 1976 ook een van de tekstschrijvers van de musical ‘Vlieg daar eens in’), stimuleerde de jaarlijkse activiteitendagen, haalde nationale en internationale rockbands naar de aula, maakte Van Horne Pop en het Van Horne Muziekgala mogelijk en, last but not least, hij was, als geboren Brabander en carnavalist, ook de energieke motor, samen met de oudercommissie, achter de fameuze carnavalsbals in de Poort van Limburg.

Binnen de Weerter samenleving heeft Koos van de Wouw zich bijzonder verdienstelijk gemaakt in de werkgroep ‘Omgaan met Taal’, een initiatief van Leonard Maas van Stichting Vrije Uren. Ook was hij jurylid bij talloze literaire prijzen in de regio en actief binnen lokale Derde Wereld organisaties als Unicef.

In 1988 ging Koos van de Wouw met ‘vervroegd’ pensioen. Ter ere van zijn afscheid werd o.a. de ‘Koos  Classic’ georganiseerd, een wielertocht met een groot aantal collega’s. Fietsen was immers zijn grote passie.

Spoedig na zijn  pensionering richtte Koos de ‘Van Horne seniorengoep’ op; een groep oud-personeelsleden die, tot de dag van vandaag, regelmatig bij elkaar komt.

De Philips van Horne zal Koos enorm missen…

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie