Inbrekers verrast door rookgordijn in woning Maarheeze

Maarheeze – De politie werd op Tweede Kerstdag gealarmeerd vanwege een woninginbraak in de Salamanderstraat in Maarheeze.

Het alarmsysteem van de woning sloeg alarm toen meerdere inbrekers de woning binnen traden. De inbrekers werden verrast door een extra functionaliteit dat gekoppeld was aan het alarmsysteem, namelijk het rookgordijn. Toen het inbraakalarm af ging werd binnen een paar seconden tijd de woning vol geblazen met rook. Dit om het zicht van de inbrekers te ontnemen.

Het alarmsysteem had ook de politie gealarmeerd die snel massaal ter plaatse kwam. Er waren tijdens de inbraakpoging twee / drie personen met bivakmutsen op gespot, maar het was nog onbekend of er nog iemand in de woning was achtergebleven.

De brandweer werd gealarmeerd om de woning te ventileren zodat de rook snel verdween. Vervolgens is de politie met een hond naar binnen te gaan om te kijken of er nog inbrekers aanwezig waren. Dat bleek niet meer het geval te zijn. De inbrekers wisten te ontkomen.

Getuigen gezocht

De politie is een buurtonderzoek gestart. Getuigen die zich nog niet hebben gemeld wordt gevraagd zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844.

Bekijk een video: https://youtu.be/KfZlsiY4wMw