Kat springt op cafébord en durft niet meer naar beneden

112 Algemeen Weert 4 reacties 1 min. leestijd

De brandweer van Weert werd zaterdag rond 0.45 uur opgeroepen vanwege een dier op hoogte in de Maasstraat in Weert.

Een kat was via een raam op de eerste verdieping van een pand naar buiten geslopen en vervolgens op een cafébord gaan zitten. De viervoeter durfde vervolgens niet meer terug te keren naar de thuislocatie en begon te miauwen. Het baasje wist zich geen raad en belde de brandweer.

De brandweer kwam vervolgens met o.a. een ladderwagen ter plaatse om de kat te redden. Voorzichtig waande de brandweerlieden zich richting de kat op het bord. Echter toen een brandweerman de kat probeerde vast te pakken bleek dat het dier niet zo blij was met de aanwezigheid van de brandweer en zocht zich een andere uitweg.

Via een rand tussen de begane grond en eerste verdieping sprong de kat naar beneden en belandde het alsnog met de pootjes op de Maasstraat. De geschrokken kat maakte zich vervolgens uit de voeten om op een andere locatie van de schrik te bekomen. Het dier is vervolgens opgevangen door het baasje.

Bekijk een video via: https://youtu.be/27yJ-jWb_i4

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties