Man zwaargewond na beknelling tussen vrachtwagen en auto

Update 19.50u – De hulpdiensten zijn dinsdag rond 18.15 uur gealarmeerd vanwege een ongeval op de Celsiusstraat (bedrijventerrein Kampershoek) in Weert.

Op een parkeerterrein achter een bedrijfsverzamelgebouw was een vrachtwagenchauffeur bekneld komen te zitten tussen de oplegger van een vrachtwagen en een personenauto. De man raakte daarbij buiten bewustzijn en zwaargewond.

Naast de ambulancedienst en politie kwamen ook de brandweer en traumahelikopter ter plaatse. Een politie-agent stapte in de vrachtwagen om deze een stukje naar voren te rijden. Zo kon het slachtoffer vervolgens snel uit zijn benarde positie worden bevrijd. De man moest daarna worden gereanimeerd. De reanimatie slaagde waarna de chauffeur, in het bijzijn van een trauma-arts, naar het ziekenhuis is vervoerd.

De traumahelikopter landde op Kampershoek 2.0, vlak naast de ambulancepost. De helikopter is vervolgens naar het ziekenhuis van Maastricht gevlogen om daar de trauma-arts op te halen.

De oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht. De arbeidsinspectie zal in kennis worden gesteld door de politie.

Bekijk een video via: https://youtu.be/yXYgIEUoFY4