Politie speelt voor Sinterklaas: boete + lampjes voor man die heli ontwijkt

Zaterdag- op zondagnacht landde er een traumahelikopter op een akker bij Laarveld in Weert. De helikopter moest naar Weert komen vanwege een medische noodsituatie.

Op het moment dat de helikopter wilde vertrekken fietste een man over de Kransakker richting de Ringbaan-Noord. De fietser liet het fietspad richting de Molenakker links liggen om zo het risico om weggeblazen te worden te vermijden. Een slimme keuze in eerste instantie.

Maar de keuze die hij vervolgens maakte was niet zo slim. De fietser stopte niet om te wachten en ook de gloednieuwe fietsbrug was blijkbaar een brug te ver. De man fietste zonder fietsverlichting en met de telefoon in de hand de Ringbaan-Noord op waar de voertuigen met 70 km/u (en harder) voorbij raasden.

Agenten die even verderop nog op de Ringbaan-Noord stonden te wachten vanwege de vertrekkende helikopter grepen meteen in. De fietser werd van de weg gehaald en beboet voor de levensgevaarlijke actie.

De politie had nog een setje fietsverlichting in de noodhulpauto liggen en kon dus voor Sinterklaas spelen. De fietser kreeg de twee lampjes cadeau en ze werden zelfs op zijn fiets gemonteerd. De agenten wilden een ongeval graag voorkomen.

Nadat de formaliteiten waren voltooid keerde de fietser onder politiebegeleiding terug naar Laarveld. Vanuit daar kon hij veilig zijn weg weer vervolgen.

Kort videootje: https://youtu.be/1pACyIBaFUc