Verkeerslichten Velterbrug tussen Ell en Kelpen-Oler vernield

Ell / Kelpen-Oler – Eerder dit jaar zijn de Ellerbrug en Velterbrug tussen Ell en Kelpen-Oler voorzien van verkeerslichten. De bruggen liggen over de snelweg A2 en verbinden de dorpen Ell en Kelpen-Oler met elkaar.

Gisteren constateerde de Dorpsraad van Ell dat een aantal verkeerslichten bij de Velterbrug vernield zijn. “Idioot en onacceptabel”, aldus de Dorpsraad Ell via Twitter.

De verkeerslichten zijn geplaatst om het oversteken veiliger te maken voor het gemotoriseerd verkeer. Het zou juist moeten leiden tot minder ergernis, want als bijvoorbeeld twee grote voertuigen of twee auto’s en een fietser tegelijk de oversteek maken wordt het wel heel erg krap op de brug.

Er is dus blijkbaar iemand die de krappe onveilige situaties terug wil. Aan de timing van de VRI ligt het in elk geval niet. Wanneer er aan de overzijde niemand wacht zal het verkeerslicht binnen enkele seconden op groen springen. Fietsers hoeven helemaal niet te wachten.

Bij de Velterbrug staan twee verkeerslichten scheef en ze zijn onklaar gemaakt. Nog een derde verkeerslicht staat scheef. De Dorpsraad Ell roept mensen die iets hebben gezien of weten wie dit gedaan heeft op zich te melden bij de politie. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844.