Horeca in Weert weer (gedeeltelijk) open

Algemeen Corona Economie Uitgaan Reageer 2 min. leestijd

Het einde van de harde lockdown is in de Weerter horeca met open armen ontvangen. Ondernemers, personeel ėn gasten zijn blij dat de deuren weer geopend zijn. Helaas kunnen nog lang niet alle ondernemers voor honderd procent aan de slag.

Risico genomen

“Ik kan het wel van de daken af schreeuwen”, zo reageert John van Ekkendonk van EKspresZÓ. Hij heeft op tijd inkopen gedaan, zodat zijn lunchroom vandaag ook direct aan de bak kon. “We hebben het risico genomen om alle voorbereidingen al eerder te gaan doen. Dus de bestellingen al eerder geplaatst in de hoop dat we toch vandaag open mochten”. Volgens Van Ekkendonk stond het personeel te springen om weer te mogen komen werken.

“We mogen weer”

Ook de horecagasten zijn weer blij dat ze voor een hapje en een drankje de deur uit kunnen. “We hadden gereserveerd vanmorgen en de lunch die hebben we al gehad”, zo vertelt Maria Wanten bij De Weerter Bazaar. Samen met haar man krijgt ze vervolgens een wijntje geserveerd. Thea Jansen was op de bonnefooi naar het Grand Café gekomen; “Gelijk van profiteren ja. .. Heerlijk”.

Tekort

Lang niet overal hebben ze de luxe dat ze weer voor honderd procent open kunnen. Verschillende Weerter horecaondernemers hebben namelijk een tekort aan personeel. Stadskefee Du Commerce houdt hierdoor zelfs haar keuken dicht. Karin Wulms: “… een soepje kan. Kijk als je alleen staat; je kunt niet alles. Dus je moet keuzes gaan maken”. Het personeelstekort bij Du Commerce staat niet op zich alleen. “Het is in heel Weert in de horeca in-en-in triest qua personeel”, aldus Wulms.

Bekijk de video: https://youtu.be/sgUxmFxUzhQ

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie