Laatste gelegenheid archeowandeling kasteel Nijenborgh

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 2 min. leestijd

Omdat Nederland in deze corona periode weer een stukje ‘open’ gaat, hervatten de Weerter stadsgidsen komende week hun wandelingen.

Er wordt donderdag, 27 januari, gestart met een wandeling naar de opgravingen bij het kasteel Nijenborgh. Aan het einde van deze week stopt namelijk het archeologisch onderzoek. Belangstellenden kunnen onder begeleiding van een van de stadsgidsen vanaf donderdag 27 t/m zondag 30 januari een bezoek brengen aan de opgravingen.

Natuurlijk wordt er uitgebreid ingegaan op de geschiedenis van de ‘Nijenborgh’ en uiteraard op de eeuwenlange bemoeienis van de graven van Horne met Weert. Dit is de laatste kans om ‘live’ de archeologen in actie te zien.

De wandelingen zijn corona-proof en starten elke dag steeds om 14.00 uur op de Oelemarkt, voor café De Brouwer. De kosten zijn €3,- p.p.. Aanmelden kan via [email protected] onder vermelding van ‘voorkeursdag’ en ‘het aantal personen’.

Over de opgravingen

Op het terrein van kasteel Nijenborgh wordt al ruim twee weken archeologische onderzoek gedaan in de voormalige tussengracht, ook wel de ‘schatkamer’ van het kasteel genoemd.  Vrijwel elke dag worden daar nieuwe vondsten gedaan variërend van oude munten, bijlen, kruiken tot een zwaard. De meest verrassende ontdekking is natuurlijk de fundering van de oude brug over de gracht. Die wijst erop, dat de voorhof en het kasteel ooit verbonden waren door een prachtige stenen brug met pijlers en bogen.

Zie ook: www.stadsgidsenweert.nl en https://www.facebook.com/stadsgidsenweert

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie