Vijf auto’s botsen tegen elkaar op A2 bij Leende

Leende – Update – De hulpdiensten zijn zondag rond 13.15 uur gealarmeerd vanwege een verkeersongeval op de snelweg A2 van Weert naar Eindhoven. Ook de politie van Weert kwam ter plaatse voor de hulpverlening.

Ter hoogte van Leende had een kettingbotsing plaatsgevonden waarbij vijf auto’s bij betrokken waren. Uit voorzorg werd ook de brandweer gealarmeerd. De brandweer heeft de betrokkenen van de snelweg naar de Maarheezerweg Noord begeleid zodat daar veilig de afhandeling kon plaatsvinden.

Volgens de ANWB was het ongeval ontstaan achter een paar langzaam rijdende protesttruckers. Deze waren enkele ogenblikken voor het ongeval vertrokken vanuit Maarheeze.

Twee personen zijn medisch onderzocht in een ambulance. Eén persoon werd in een ambulance behandeld aan een hoofdwond. Niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Drie kinderen kregen een knuffelbeertje van de hulpverleners om van de schrik te kunnen bekomen.

Ten gevolge van het ongeval ontstond er een file van 4 kilometer. Een berger werd opgeroepen om de voertuigen zo snel mogelijk van de snelweg af te halen.

Update: beelden van het moment dat het ongeval gebeurde staan op Facebook: https://www.facebook.com/martijn.koops.94/posts/644175383457810

Bekijk een video via: https://youtu.be/T78X6pNKFA0