‘Vlam in de pan’ in Meijel nadat hulpdiensten arriveren

Meijel – De hulpdiensten werden zaterdag op zondagnacht iets na 2.00 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Venakker in Meijel.

Ter plaatse bleek dat er geen sprake meer was van een woningbrand. Er was een lichtflits en knal waargenomen en buurtbewoners maakten zich zorgen. De hulpdiensten gingen op onderzoek uit maar kregen geen contact met de bewoner van de woning waar mogelijk de flits en de knal vandaan waren gekomen.

Via het balkon van een andere woning klom de politie op het balkon van de betreffende woning. Zo probeerden agenten alsnog contact te krijgen met de bewoner. Dat lukte en de bewoner kwam naar beneden.

Maar de bewoner bleek niet te zijn gediend van het politiebezoek. De vlam sloeg alsnog in de pan, de spreekwoordelijke variant. Er ontstond een woordenwisseling en de bewoner sloeg de deur voor de neus van de agenten dicht.

Intussen werd een andere bewoonster van het complex medisch onderzocht in een ambulance en verrichtte de brandweer metingen.

Wat er zich precies heeft plaatsgevonden is nog onbekend. De rust is in elk geval teruggekeerd.