Zorgen in Nederweert over ‘probleemwolf’

Wolf (archieffoto)

Nederweert – Afgelopen week zijn er diverse schapen door een wolf aangevallen en doodgebeten in Nederweert.

In Dagblad De Limburger wordt door een ecoloog aangegeven dat het hier gaat om een probleemwolf die moeilijk te handhaven is. De wolf waagt zich in Nederweert steeds dichter bij woningen op zoek naar een prooi. Hierdoor zijn steeds meer inwoners van het buitengebied bang om in het donker naar buiten te gaan.

Omdat de wolf volgens de habitatrichtlijn een beschermde inheemse diersoort is in Nederland mag deze niet worden gevangen of uit de populatie worden gehaald. Voor individuele probleemwolven kan volgens de Rijksoverheid wel een uitzondering worden gemaakt.

Vanwege de ontstane situatie heeft de lokale politieke partij JAN uit Nederweert vragen gesteld aan het college van B&W. De vragen zijn toegespitst op o.a. op de communicatie, een manier van diervriendelijke verjagen en de maatregelen.