Boorebroêdspaar van Ververshof

Mogen we aan je voorstellen het boerenbruidspaar van Ververshof; bruid Ans Rijnierse Coenen en bruidegom John Hendriks. B

Ans

Ans is geboren op 29 maart 1934 in Wieert aan de Maasstraat. Ook op gegroeid in een groot gezin van 10 kinderen, 6 broers en 4 zussen.

Vader Jules Coenen en moeder Marie Saes hebben de winkel Coenen-Saes opgericht. Wat destijds naast huishoudwinkel ook een loodgieters en elektricien bedrijf was. 3 Zonen hebben later deze bedrijven overgenomen.

Op de kermis van Weert heeft Ans haar man Joop Rijnierse leren kennen. Joop die uit Amsterdam kwam, zat toen op kostschool  in Roermond, zijn goede vriend had verkering met de beste vriendin van Ans. Daar op de kermis is de vonk overgeslagen. Samen hebben ze 2 kinderen groot gebracht: Jules en Joep. En hebben ze 1 kleinkind Maxin

Ans en Joop zijn altijd werkzaam geweest in het onderwijs. Joop was leraar Nederland op het bisschoppelijk college.  En Ans was vooral weg van koken. Zij gaf dan ook veel kookles ,bv toentertijd de fijne keuken. Thuis werden veel nieuwe recepten uit geprobeerd. Het hele gezin is dan ook erg kritisch wat eten betreft. Als ze gingen uit eten werd het gerecht door Ans helemaal geanalyseerd, wat zit er allemaal in en hoe is het bereid. 

Haar grote passie is dus altijd koken geweest, en op menig feestjes, die zij dan ook meehielp organiseren, pronkte dan ook haar warme en koude buffetten.

Ans heeft altijd genoten van de carnavals tijd. En in hun huis was het dan ook altijd met deze dagen een zoete inval. Er was altijd een bed en eten.  

Het is dan ook niet gek dat op de vraag of zij boorebroêd wilde worden, dat zij volmondig “JA” antwoorde. En net zo snel er achteraan:” kan ik mijn broer de loef af steken, op deze leeftijd nog boerenbruid”. Haar broer Jan was oud vorst van Weert.

Sinds kort woont zij in Ververshof waar zij het naar haar zin heeft. Naar activiteiten in de zaal komt zij graag en houdt dan ook van een praatje met andere bewoners en het personeel. Koken is zij niet verleerd en helpt dan ook vaak mee met het bereiden van soep of een maaltijd.

John

John is geboren op 19 september 1942 in Weert aan de Maaseikerweg. Zoon van Piet en Anna Hendriks. John staat ook bekend als:  John “van Piet van de Mulder”. Opgegroeid in een groot gezin van 10 kinderen. In zijn jeugd haalde hij veel kattenkwaad uit met vrienden, speelde hij gitaar, zong hij graag en was en is zijn passie nog steeds voetballen. 

Vader werkte bij de boerenbond en moeder was huisvrouw. In “zijn straat”, de Maaseikerweg, woonde ook veel familie en is hij hier ook later zelf gaan wonen en een gezin gesticht, samen met zijn Nederweerts meisje Nellie Hendriks-Scheijven ook bekend als Nellie “van Appelle Guusje”. Samen hebben ze 3 zonen grootgebracht; Stephan, Erwin en Marco. En inmiddels 3 kleinkinderen; Rick, Mandy en Vera.

Na de lagere school heeft John de LTS/Ambachtschool in Weert gevolgd en bij Beschuitfabriek Poell gewerkt. Hierna in militaire dienst geweest als vrachtwagenchauffeur bij De Genie. Na zijn diensttijd ging hij werken bij machinefabriek van Aartsen in Helden, erna bij de Boerenbond in Weert en later Verwarmingsinstallateur en servicemonteur bij Pesch in Roermond en aansluitend bij de Homij in Weert tot hij met pensioen ging.

In zijn vrije tijd heeft John altijd actief gevoetbald en voetbaltrainer geweest in o.a. Beringen bij voetbal vereniging BEVO en bij voetbalclub SV Moesel in Weert. Ook in legerplaats Budel heeft John nog vele jaren  gevoetbald bij de veteranen. Ook heeft John 8 keer de Kennedymars in Someren uitgelopen (80 km). John heeft een heel groot doorzettingsvermogen en is ijzersterk!

Na zijn pensioen heeft John actief de te koop borden geplaatst bij het makelaarskantoor Homevision van zijn jongste zoon Marco en doet dit nu nog steeds met veel plezier, maar dan nu gezellig samen met zijn kleinzoon Rick. Toen zijn kleinzoon zijn rijbewijs had gehaald deden ze dit voortaan samen en mocht Rick rijden van Opa natuurlijk! Radio aan en zingen en tussendoor lekker wat gaan eten. Heel veel plezier hebben ze nog steeds samen.

John is een actieve, betrokken lieve man en altijd positief ingesteld met een lach op zijn gezicht; hij staat altijd voor iedereen klaar, is een gezelligheidsmens en graag tussen de mensen. Hij houdt ook van fietsen en wandelen en heeft een grote hobby voor muziek. Verder staat John graag op de dansvloer. Bij het dansen heeft hij ook Nellie leren kennen en 60 jaar later dansen ze nog steeds!  Verder houdt John erg van zingen (o.a. gezongen bij Groot Martinuskoor in Weert). Gezelligheid, lachen én sport (vooral voetbal) doet hij graag.

In 2001 zijn ze verhuisd naar de stad. Alles dichtbij, wel handig als je ouder word. Met pensioen bleef John klussen, stilzitten kon hij niet en was graag onder de mensen. John heeft altijd gouden handen gehad en maakte alles, kluste veel thuis en bij zijn kinderen in huis en in de tuintjes.

In Ververshof heeft hij het ook enorm naar zijn zin; hij lacht heel veel en doet overal aan mee. Er zijn mensen om mee te buurten en geweldig personeel waar hij zich goed door laat verwennen.

Bekijk een terugblik van de boerenbruiloft in Ververshof.


Een bijdrage van Adrie Hendriks