De Bosuil: vaarwel QR-code, welkom zitconcerten

Algemeen Uitgaan Uitgelicht Weert Reageer 3 min. leestijd

Muziekcentrum De Bosuil is blij dat de corona-maatregelen nu in een snel tempo afgebouwd gaan worden. Coördinator Sander Hoeben kan niet wachten om weer meer gasten te kunnen ontvangen. Na bijna twee jaar wordt er afscheid genomen van de QR-code. De tijdens de corona-periode geïntroduceerde zitconcerten zijn een blijvertje.

Zelf pilsje halen

“We zijn ontzettend blij dat we weer mogen”, zo begint Sander. Hij is opgetogen dat de gasten van De Bosuil vanaf dit weekend niet meer op een vaste plek hoeven te zitten en dat ze zelf hun pilsje aan de bar mogen gaan halen. Tot 25 februari moet bij binnenkomst de CoronaCheck-app nog getoond worden maar daarna is ook deze geschiedenis. Sander: “De afgelopen anderhalf jaar heb je die QR-code moeten hebben … die gaan we niet meer controleren, dat hoeft niet meer”.

Statafels blijven nog even

Het is niet zo dat het muziekcentrum vanaf dit weekend weer dezelfde opzet heeft als twee jaar geleden. Verspreid over de zaal staat een aantal statafels. “Dit is de situatie zoals we het in ieder geval deze week doen: zo links en rechts een tafel waar mensen dan hun drankje op kunnen zetten en kunnen zitten of staan”. De Bosuil kiest voor deze opzet omdat het niet verwacht dat er de komende optredens alweer honderden gasten zullen zijn.

Maximum

In De Bosuil kunnen maximaal 650 mensen. Volgens de nieuwe corona-regels zijn dat er te veel om de gasten vrij te kunnen laten rondlopen zonder dat zij een mondkapje hoeven te dragen. De grens ligt bij 500 bezoekers. “Wat wij nu doen is maximaal 499 mensen binnen laten”. Sander verwacht niet dat hij de komende maanden mensen de toegang moet ontzeggen omdat het maximum aantal gasten is gehaald. “We hebben de komende maanden geen concerten staan waar we ook maar ergens in de buurt van die 500 komen”.

Blijvertje

De tijdens de corona-crisis geïntroduceerde zitconcerten waarbij gasten op een vaste plek zaten zullen niet helemaal verdwijnen, zo vertelt Sander. “Met die zitconcerten was de focus door iedereen helemaal op de artiest en was het dus vaak muisstil … en dat werd door de artiest en ook door het publiek erg gewaardeerd”.

Coördinator Sander Hoeben heeft er zin in; “Ons programma, tot over het najaar, staat eigenlijk al bomvol … Wij zijn er klaar voor. Kom maar!”

Voor het volledige programma van De Bosuil kun je hier terecht: www.debosuil.nl.

Bekijk een video: https://youtu.be/__250qWTJI4

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie