Deel Boshoverweg afgesloten vanwege instabiele bomen

Update 15.59u – De gemeente Weert heeft donderdagochtend een deel van de Boshoverweg laten afsluiten vanwege instabiele bomen.

Door de stevige wind van storm Dudley hebben een aantal bomen het zwaar te verduren gekregen. Aan de scheurvorming in de grond is dat goed te zien. Bij een boom zijn zelfs de wortels al deels omhoog gekomen.

Afgelopen jaar zijn op de Boshoverweg werkzaamheden uitgevoerd om wateroverlast tegen te gaan in de wijk. Mogelijk zijn de bomen aangetast als gevolg van de werkzaamheden en zijn de wortels aangetast. Dit zal echter nog nader onderzocht moeten worden.

Er wordt nu bekeken wat er moet gebeuren met de bomen. De instabiele bomen in gemerkt met een stukje afzetlint. Het afgesloten deel betreft de Boshoverweg tussen de Meierijstraat en Vrakkerstraat.

Update:

Ingestuurde opmerking: Tijdens de werkzaamheden is aan de oproep om de oude bomen weg te halen geen gehoor gegeven. De Vrakkerstraat die ook recentelijk is vernieuwd is een tijd geleden een boom na de werkzaamheden weggehaald en een jonge nieuwe boom geplaatst. De overige oude slechte bomen staan er nog.

Update 15.59u:

De vijf instabiele bomen zijn gekapt. De weg is weer vrijgegeven.

Bekijk een video: https://youtu.be/IbzLhmDDe2E