Handen uit de mouwen in Weert tijdens Landelijke Opschoondag op 19 maart

15 reacties
Archieffoto WdG - Opschoondag

Op zaterdag 19 maart 2022 is het de Landelijke Opschoondag. Tienduizenden Nederlanders steken dan de handen uit de mouwen voor een schone buurt. De gemeente Weert roept inwoners, verenigingen, scholen en andere organisaties op om 19 maart zwerfafval op te ruimen en wil hen daarbij helpen. Mensen die een actie willen starten, kunnen zich melden bij de gemeente Weert om hulpmiddelen te lenen. Ook zorgt de gemeente voor de afvoer van het ingezamelde afval.

Wethouder Martijn van den Heuvel: “Ik word iedereen keer weer verrast door de hoeveelheid en het enthousiasme van inwoners en organisaties die zich inzetten tijdens schoonmaakacties zoals de Landelijke Opschoondag. Als gemeente dragen we hier graag aan bij door materiaal beschikbaar te stellen. Samen maken en houden we Weert netjes.”

Hulpmiddelen beschikbaar

Om enthousiaste inwoners, verenigingen, scholen en andere organisaties te helpen met hun acties, stelt de gemeente Weert hulpmiddelen beschikbaar. Er kunnen afvalknijpers, handschoenen en afvalzakken worden geleend. Ook zorgt de gemeente ervoor dat het ingezamelde afval netjes wordt afgevoerd.

Zo doe je mee!

Wil je meedoen aan de Landelijke Opschoondag op zaterdag 19 maart? Bijvoorbeeld door met je buren de buurt op te ruimen? Meld je actie dan aan bij de gemeente Weert. Dit kan via [email protected]. Graag ontvangen we je aanmelding uiterlijk 12 maart.

Ook op een ander moment

Lukt het niet om 19 maart in actie te komen? De gemeente ondersteunt acties gedurende het hele jaar. Ook dan kun je je melden via [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
15 reacties