Ruud en Natasja denken in spiegelbeeld voor raamschilderingen

Wie de komende dagen in de Weerter binnenstad vastelaovendj gaat vieren gaat ze ongetwijfeld tegen komen: de raamschilderingen van Ruud Teunissen en Natasja Broens. Het tweetal signeert de kunstwerkjes met RuNa, een afkorting van hun voornamen. Ze kunnen maar moeilijk ‘nee’ zeggen als ze gevraagd worden. Dit korte vastelaovendj-seizoen hebben ze op elf locaties ramen van kleurrijke tekeningen voorzien.

Van Weert tot Venlo

De werkjes van Ruud en Natasja zijn niet alleen in de Weerter binnenstad te bewonderen. “We zijn op Boshoven geweest, we zijn hier in de stad geweest op verschillende plaatsen”, zo begint Ruud zijn opsomming. Ook het Weerter theater heeft RuNa van kleurrijke tekeningen voorzien. Ruud: “Het Munttheater daar zijn we begonnen, voor het Theater vanne Vastelaovendj”. Maar niet alleen in Weert waren ze actief. Voor het vierde jaar op rij hebben ze zelfs in Venlo een raamschildering mogen maken.

Geen ‘nee’

Volgens Natasja kunnen ze moeilijk ‘nee’ zeggen als ze gevraagd worden voor een raamschildering. En die vraag krijgen ze geregeld. Ruud: “… zo zijn we soms bij de ene aan het schilderen en dan komt het telefoontje voor de volgende alweer binnen”.

U vraagt, wij schilderen

Vaak krijgen Ruud en Natasja ‘carte blanche’ als het gaat over wat ze mogen schilderen. Natasja: “Doe maar, we vertrouwen jullie en dat is eigenlijk wel heel erg leuk dat ze dat zeggen”. Af en toe hebben de opdrachtgevers ook wensen; “Op Boshoven, de friettent, wilde iets met frites en hamburger”, aldus Natasja. Ruud: “Als die mensen dat vragen: U vraagt, wij schilderen, zeg maar”.

In spiegelbeeld denken

Natasja en Ruud hebben inmiddels al aardig wat jaren ervaring met het beschilderen van ramen. Maar zo af en toe gaan er toch nog wel wat dingetjes fout. Ruud vertelt: “Je moet in spiegelbeeld denken. Dat gaat niet altijd goed. Dit jaar ging het wat vaker fout”. Natasja moet lachen: ze schilderde nog wel eens een letter verkeerd om. “Dan herstellen we dat gewoon even”, zo besluit Ruud.

In onderstaande video zie je Natasja en Ruud hun laatste raamschildering voor dit jaar maken.

Bekijk de video: https://youtu.be/1eOy01xY48s