Windcreaties leerlingen IKC Leuken komen bij Windpark Weert

Leerlingen van de groepen 5 tot en met 8 van het IKC Leuken hebben de afgelopen weken meegedaan aan het project Wind Wint.

In samenwerking met WeertEnergie, het Spark Tech Lab en het RICK leerden ze alles over wind als natuurlijke energiebron. Met RICK-docente Emmy van de Venne maakten de groepen 5 en 6 creatieve windobjecten. Leerlingen uit de groepen 7 en 8 maakten samen met het Spark Tech Lab een werkende mini-windmolen.

Windmolenpark A2

Aanleiding voor Wind Wint is de bouw van het windmolenpark aan de A2 in Weert. Binnenkort worden daar drie windmolens in gebruik genomen. Tijdens gastlessen kregen de leerlingen alles te horen over het nut van een molenpark zoals dat nu wordt gebouwd. “Hoe kun je wind gebruiken en daar energie van maken”, volgens leerkracht Stef Hurkmans, weten de kinderen nu precies hoe dat in zijn werk gaat.

Creatief

Een ander onderdeel van het project was creatief bezig zijn met wind. Onder leiding van Emmy van de Venne, van het RICK, maakten de 5 en 6-groepers zogenaamde windobjecten. Windvogels, windzakken en windvangers werden gefabriceerd.

Jury

Alle leerlingen van ICK Leuken mochten afgelopen week de kunstwerkjes jureren. Jeugdprinses Fleur van de Zweeloeëre maakte vrijdag bekend wie volgens de kinderen de mooiste windobjecten hadden gemaakt. Het RICK gaat nu kijken welke nagemaakt kunnen worden met duurzame materialen. Deze komen dan onderaan de molens op het windpark aan de A2 te staan.

Ze zullen tijdens de officiële opening van het windpark onthuld worden. Waarschijnlijk zal dat in mei of juni zijn.

In onderstaande video zie je precies wat een windvogel, een windzak en een windvanger is.

Bekijk de video: https://youtu.be/BLhQ1dg3hgE