Zwaargewonde bij ongeval op A2 bij Leende

Leende – Update 20.45u – Op de snelweg A2 tussen Weert en Eindhoven heeft vrijdag rond 16.35 uur een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden.

In noordelijke rijrichting was net voor de afrit Leende een auto van de weg geraakt en met het dak tegen een boom tot stilstand gekomen. De bestuurder kwam bekneld te zitten in de auto. De brandweer kwam ter plaatse voor een technische bevrijding.

Ook het Mobiel Medisch Team (MMT) kwam met de traumahelikopter ter plaatse voor medische bijstand. Nadat het slachtoffer was gestabiliseerd werd hij voorzichtig uit de auto gehaald. Het slachtoffer is vervolgens in het bijzijn van een trauma-arts per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

In de auto waren ook enkele vogeltjes aanwezig. De vogeltjes die nog te redden waren zijn door de politie opgevangen. De beschadigde auto is afgesleept door een berger.

Zeven keer filmende bestuurders op de bon

Het ongeval trok in beide rijrichting veel bekijks. De politie betrapte tenminste zeven bestuurders die tijdens het rijden aan het filmen waren. Op het moment van schrijven was de politie nog bezig met de controle. Zij krijgen binnenkort een brief van het CJIB toegestuurd.

Bekijk een video via: https://youtu.be/LF_EQZUpKSs