Aanhouding nadat auto tot stoppen werd gedwongen op A2 bij Weert

Een auto is vrijdagavond op de snelweg A2 tot stoppen gedwongen. Bij de politie-actie waren zowel opvallende als onopvallende eenheden ingezet.

De auto, met daarin tenminste drie inzittenden, zou gevaarlijk weggedrag hebben vertoond. Ter hoogte van de toerit Weert-Noord wist de politie de auto te stoppen waarna deze tegen de vangrail tot stilstand kwam. Twee onopvallende politieauto’s (nu wel opvallend met een blauw pitje op het dak) en vier opvallende politie-auto’s, waarvan één van een hondengeleider, werden ingezet bij het incident.

Kogelwerende vesten

Agenten hadden kogelwerende vesten aan en hielden de bestuurder van de auto aan. De bestuurder is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau en zal worden voorgeleid aan de officier van justitie. Waarvan deze meneer wordt verdacht is niet duidelijk.

Twee dronken passagiers

In de auto zaten ook nog twee andere mannen. Zij bleken behoorlijk diep in het glaasje te hebben gekeken. Omdat zij geen strafbare feiten hadden gepleegd mochten ze hun weg te voet vervolgen. Helemaal soepel ging het niet. Ze haalden natte voeten in de sloot toen ze eroverheen probeerden te springen. Ook moesten ze nog een keer terug naar de auto om hun drankblikjes eruit te halen. Daarna werden ze op de Dr. Anton Philipsweg opgehaald door een bekende.

De auto raakte beschadigd en werd afgesleept door een berger.

Toerit tijdelijk dicht

Vanwege het incident werd de toerit naar de A2 richting Eindhoven tijdelijk afgesloten voor het verkeer. De weggebruikers konden even verderop via de toerit aan de Dr. Anton Philipsweg weer de snelweg oprijden.

Bekijk een video: https://youtu.be/GuGBE9KNdWU