Alzheimer Café Weert: de verschillende vormen van dementie

Op maandag 21 maart is er wordt er weer een Alzheimer Café gehouden in het Bibliocenter aan de Wilhelminasingel 250 te Weert.

Het thema is: De verschillende vormen van dementie. Een geriater komt deze avond uitleg geven over de vragen: Wat is dementie nou eigenlijk? Welke vormen zijn er en wat zijn de kenmerken die daarbij horen? Zijn er medicijnen of behandelingen die toegepast kunnen worden? Is dementie te voorkomen? Uiteraard is er ook volop gelegenheid om jouw eigen vragen te stellen. Vind je het moeilijk hierover te praten dan kunt je jouw vragen ook schriftelijk indienen.

Nu de corona-maatregelen zijn opgeheven verheugen zij zich erop iedereen weer te kunnen ontvangen. Zowel mensen met dementie en hun partners, mantelzorgers, familieleden, zorgverleners, als mensen die zich verbonden voelen met het onderwerp, jong en oud, iedereen kan zo binnenlopen.   

Vooraf aanmelden is niet meer nodig. Wel vragen ze iedereen rekening te houden met anderen, want onder de bezoekers zijn ook mensen met een kwetsbare gezondheid.

Er is een uitgebreide info-tafel met een gevarieerd aanbod van brochures om mee te nemen, maar ook zijn er boeken en dvd’s die je kan lenen. Jouw eerste kopje koffie of thee krijg je van de organisatie. Jouw eventuele volgende consumptie is voor eigen rekening.

Vooruitblik op het volgende Alzheimer Café Weert : De Notaris. In verband met Pasen is het Alzheimer Café van april niet op de 3e maar de 2e maandag van de maand, dus op maandag 11 april.

Bekijk de poster (PDF): https://iwdg.nl/35WKsJb