Braderie centrum Weert gaat van vrijdag naar koopzondag

Algemeen Uitgaan Weert 3 reacties 2 min. leestijd

Op zondag 31 juli van 10:00 – 18:00 uur wordt er in het centrum van Weert weer de traditionele Braderie Weert georganiseerd. De hoofdrol is weggelegd voor de eigen Weerter ondernemers, die na de pandemie-periode het winkelend publiek graag verwelkomen, begeleidt door vertrouwde marktlieden die al sinds jaar en dag de bezoekers verwelkomen op de Braderie Weert.

Van vrijdag naar zondag

Wat opvalt is de verschuiving van de braderie van vrijdag naar zondag. Marienel Engelen, sinds jaar en dag organisator van de braderie legt uit: “Als organisatie kregen wij al jaren het verzoek van onze bezoekers en ondernemers voor het verplaatsen van de braderie. Door de pandemie hebben wij twee jaar geen Braderie Weert kunnen organiseren, een gemis voor ondernemers en bezoekers, maar het gaf ons wel de kans om het concept van de braderie te herzien.”

De afgelopen jaren heeft de organisatie niet stilgezeten en gekeken waar de huidige braderie bezoeker naar op zoek is. “Tijden veranderen, en bezoekers van ons centrum zijn op zoek naar meer beleving, kijk naar de steden om ons heen die wekelijks koopzondag hebben,” vertelt Marienel.

Plek om elkaar te ontmoeten

“Ik ben zelf meer dan 35 jaar ondernemer, ik heb verschillende zaken gehad, en zie hoe het centrum veranderd is van ‘place-to-buy’ naar ‘place-to-meet’. Elkaar ontmoeten, een terrasje pikken, samen lunchen en met leuke koopjes thuiskomen, dat is waar men naar opzoek is.” Maar iedereen heeft het ook druk, en wil graag een hele dag kunnen uittrekken voor een bezoek aan de Braderie Weert. “De vraag lag bij ons als organisatie of de braderie niet in het weekend georganiseerd kon worden, om zo een bredere doelgroep de kans te geven om de braderie te bezoeken, die wens kunnen wij nu inwilligen,” sluit Marienel af.

Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties