Gewonde bij ongeval met meerdere voertuigen op A2 bij Weert

Op de snelweg A2 bij Weert heeft dinsdag rond 20.00 uur een verkeersongeval plaatsgevonden.

Het ongeval gebeurde net voorbij het A2-viaduct van de Eindhovenseweg. Aldaar raakten meerdere voertuigen betrokken bij een botsing. Vermoedelijk had er eerst een (kop-staart) botsing plaatsgevonden waarbij een auto tegen de vangrail botste en daarna dwars op de snelweg kwam te staan. Andere weggebruikers hadden geen kans meer om elkaar te ontwijken. In totaal raakten er vier auto’s en een bestelbus betrokken bij het ongeval.

Bij het ongeval raakte een man gewond. De situatie leek in eerste instantie zo ernstig dat ook een traumahelikopter werd opgeroepen. Maar de inzet van het Mobiel Medisch Team bleek niet noodzakelijk. Het gewonde slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De snelweg werd voor de afrit Weert-Noord afgesloten. Het verkeer werd via de afrit naar de Dr. Anton Philpsweg geleid waar het verkeer weer de snelweg op kon rijden.

De politie heeft getuigen gesproken dat de exacte toedracht van het ongeval duidelijk te krijgen. Een berger is opgeroepen om de beschadigde voertuigen te slepen.

Bekijk een video: https://youtu.be/g2ZZH65V7Xs