In de wereld van Daniëlle Beckers

Twee jaar geleden verruilde Daan Beckers (1971-2020) het aardse voor het eeuwige. Voor altijd 48 jaar. Er is geen moment dat we haar niet missen.

Als begenadigd en hartstochtelijk beeldend kunstenaar was ze altijd bezig met beelden. Vele kinderen en volwassenen heeft ze wegwijs gemaakt in het creëren. Ze kon haar originele ideeën en ambitie omzetten in lessen beeldende vorming en creatieve wijk-, school- en kunstprojecten. Bovenal wilde ze anderen leren ‘zien’. “Mensen kijken wel maar zien niet goed”, zei ze weleens.

Zelf schilderde Daan vanaf haar studietijd, later kwamen daar sieraden van leer bij en als rode draad altijd foto’s makend. Tijdens wandelingen met het gezin bijvoorbeeld getreuzel, achteroprakend om onder andere takken te fotograferen of mos. Elementen die later dan weer terugkwamen in haar doeken. Collages met vaak felle, contrasterende kleuren, fi guratieve elementen in een surrealistische omgeving. Ze ging ambachtelijk te werk, ook in het maken van sieraden, waar ze motieven zeefdrukte op leer en daar een halssieraad of armband van maakte.

Waar Daan was, was kleurenpracht, licht en reuring. Roy en de kinderen heten jou van harte welkom om Daans verweesde schilderijen en sieraden te bezoeken in de Paterskerk, Biest 43 in Weert op zaterdag en zondag 12 en 13 maart van 11.30 tot 17.00 uur

Uitnodiging

Zaterdag 12 en zondag 13 maart 2022 van 11.30 tot 17.00 uur • Paterskerk, Biest 43 in Weert