Nu ook geluid te horen van slechtvalkpaartje in Martinustoren

Met de lente in het vooruitzicht kunnen we weer onopgemerkt gluren bij het slechtvalkpaartje in de Martinustoren. Er komen weer spannende tijden aan tijdens het broedseizoen.

De afgelopen jaren mochten we al genieten van het schouwspel in de Martinustoren, maar dan zonder geluid. Dit jaar is de microfoon van de camera geactiveerd en kun je ook luisteren naar de geluiden die de slechtvalken (en hopelijk hun toekomstige kroost) maken. Je moet waarschijnlijk wel een of twee keer op het microfoon-icoontje duwen om het geluid te activeren.

Of er eieren worden gelegd blijft natuurlijk de vraag. Dat zal moeder natuur moeten bepalen. Het mannetje en het vrouwtje zijn sinds enige tijd weer gesignaleerd en ze zijn hun nest aan het klaarmaken. Als alles naar wens is ingericht zal binnenkort het eerste ei worden gelegd waarna het broeden zal beginnen.

Als de jongen straks uitkomen en worden gevoederd zal dit ook live te horen en zien zijn. Je kan de webcam bekijken via de website van HeerlijkWeert.nl en via de rechtstreekse link.