Project bloemrijke akkerranden weer van start

Ook dit jaar gaat het project ‘Bloemrijke akkerranden; van de Plattelandscooperatie weer van start. Een fleurig bloemen- en kruidenveld is een lust voor het oog en goed voor bijen en vlinders.

Betere bestuiving, voeding en dekking voor vogels en een mooie vergroening. Een belangrijk aspect dat vaak wordt onderbelicht. De Functionele Agro Biodiversiteit (FAB) insteek zorgt op een natuurlijke wijze voor een beter evenwicht. Het is ook belangrijk dit onder de aandacht te brengen bij adviseurs en ondernemers.

Dit jaar is de mogelijkheid te kiezen uit drie eenjarige zaadmengsels. Een FAB mengsel, een vogelakkermengsel (o.a. patrijs) en een bloemenmengsel (bijen).

Samen met een bijdrage van de deelnemende gemeenten Peel en Maas, Leudal, Weert en Beesel kunnen ze het op deze manier laagdrempelig houden.

Meedoen?

Ga naar de website van de Plattelandscooperatie via Bloem- en vogelrijke akkerranden | Plattelandscoöperatie vul het juiste aanmeldformulier in en stuur het voor 5 april naar [email protected]. Ook kan men daar de instructie en voorwaarden lezen.