Solarge uit Eindhoven gaat in Weert zonnepanelen produceren

Het bedrijf Solarge uit Eindhoven meldt met trots dat ze voldoende kapitaal aan boord heeft om te starten met de grootschalige productie van een nieuwe generatie zeer duurzame zonnepanelen. Hiervoor hebben ze gekozen voor een locatie aan de Marconilaan op bedrijventerrein Kampershoek, zo meldt Dwars Makelaars.

De mogelijkheid om te kunnen starten met de productie komt omdat nieuwe investeerders, waaronder Sytse Bouwer (Acquario, oprichter van GroenLeven) het Eindhovense bedrijf ondersteunen.

Voortgang productielijn

Solarge zal de productielijn, besteld bij het Spaanse Mondragon Assembly, na de zomer 2022 installeren bij haar productielocatie op Kampershoek in Weert. Vervolgens zal de productie van diverse orders van zonnepanelen naar verwachting in januari 2023 starten.

Solarge zet in op de realisatie van een 100 megawatt zonnepanelenfabriek in Nederland, met de ambitie om dit uit te breiden tot meer dan 350 MW in de jaren erna. In 2023 verwacht Solarge al 100.000 zonnepanelen te produceren; voldoende om 12.500 huishoudens van elektriciteit te voorzien (en dat 25 jaar lang).

Oplossingen voor daken met lichte constructie

Solarge startte in 2018 met de ontwikkeling van circulaire lichtgewicht zonnepanelen die geschikt zijn voor daken die beperkt belast kunnen worden. In de ontwikkeling van haar zonnepanelen heeft Solarge gewaarborgd dat de energieopbrengst vergelijkbaar is met zonnepanelen die conventionele glasmodules bevatten.

Daarnaast heeft het bedrijf een methode bedacht, die ervoor zorgt dat bij de productie van zonnepanelen aanzienlijk minder (tot 75 procent) CO2 vrijkomt. Solarge produceert haar, samen met Sabic ontwikkelde, zonnepanelen met thermoplastische polymeren, waardoor het bedrijf in staat is om ze aan het einde van hun levensduur eenvoudig te demonteren, en de onderdelen geschikt zijn voor hergebruik.

Ook is het Solarge paneel PFAS vrij. Met haar innovatieve zonnepanelen won Solarge onder meer de Duurzame Dinsdag Energieprijs 2021 en BNR GreenQuest aanmoedigingsprijs 2021.

Over Solarge

Solarge is een Nederlandse ontwikkelaar en producent van lichtgewicht zonnepanelen met een zeer lage CO2 footprint. De zonnepanelen bevatten geen PFAS, zijn volledig circulair en kunnen uit gerecycled kunststof worden gemaakt. Solarge heeft de ambitie om de energietransitie te versnellen in Nederland door de bouw van een 350MW productiefaciliteit in Nederland www.solarge.com.