Verbouwd museum in Weert formeel overgedragen

Vandaag is een eerste stap gezet naar de heropening van Museum W. Het museum is overgedragen aan wethouders Wendy van Eijk en Henk van de Loo.

“De nieuwe grote deur staat nu vandaag voor het eerst een klein beetje open. We hebben vandaag de overdracht van het beheer van het pand. Het bouwproject is daarmee formeel ten einde. Nu kunnen we de komende weken besteden om de laatste puntjes op de i te zetten. Het grote team vrijwilligers staat te trappelen van ongeduld om aan de slag te mogen”, vertelt Bernard Ellenbroek (Kwartiermaker Museum W).

Met de verbouwing van Museum W is Weert een spraakmakend icoon rijker. Daar kunnen ze erg trots op zijn. Deze publiekstrekker voor Weert zal volgens verwachting niet alleen bezoekers uit onze eigen omgeving aantrekken, maar ook uit het hele land.

De feestelijke opening voor genodigden zal plaatsvinden op zaterdag 30 april. Dinsdag 3 mei 2022 is Museum W open voor het grote publiek. “We gaan heel Weert uitnodigingen op het vernieuwde museum gratis te komen bezoeken. We vragen wel om niet allemaal tegelijk te komen want we verwachten dat het heel druk gaat worden want we merken dat er een hele grote nieuwsgierigheid is bij de mensen in Weert”, aldus Bernard Ellenbroek.

Bekijk een video via: https://youtu.be/PodZXLbP2Fc