100 jaar St. Josephschool in Maarheeze

Maarheeze – Het gebouw van de voormalige St. Josephschool te Maarheeze is honderd jaar oud. Nu is er Ontmoetingscentrum “Onze School” gevestigd.

In 2020 en 2021 kon de viering geen doorgang vinden. Op zondagmiddag 1 mei 2022 wordt het jubileum alsnog gevierd met thema “terugblik en vooruitblik”.

Ontmoeten

Bij de terugblik ligt het accent op het gebouw als school, een reünie, het ontmoeten van oud-leerlingen en oud-leerkrachten, een expositie. Reeds meer dan 200 personen hebben zich aangemeld.

De expositie van foto’s zal het verre en recente verleden doen herleven. Klassenfoto’s klas 6 / groep 8 van de laatste 45 jaar worden getoond. En ook filmbeelden van recent geïnterviewde personen.

Open Dag

Bij de vooruitblik ligt het accent op de maatschappelijke functie van het in 2017 gerenoveerde en heropende gebouw. Geen school meer, maar Ontmoetingscentrum “Onze School”.

In het gebouw zijn diverse organisaties gevestigd die diensten en activiteiten aanbieden op gebied van zorg, welzijn, cultuur en educatie. Zij zullen zich op 1 mei presenteren in de vorm van een Open Dag .

Glossy Magazine

In het kader van het jubileum zal de eerste Maarheezer “glossy” verschijnen. In dit gevarieerde en goed geïllustreerde magazine komt de geschiedenis van de St. Josephschool in de loop der jaren aan bod. Dit gebeurt door middel van interessante verhalen van en over leerlingen, onderwijzers, directeuren en verdere betrokkenen bij de school. Talloze nieuw gemaakte maar ook historische beelden verluchten deze bijdragen. Daarnaast worden de huidige gebruikers van “Onze School” voorgesteld.

Het magazine verschijnt eenmalig en in beperkte oplage. Het magazine wordt 1 mei gepresenteerd en is dan te koop.

Aanmelden en intekenen voor magazine

Iedereen is welkom op 1 mei tussen 13.00 en 17.30 uur in “Onze School”, Stationsstraat 52 te Maarheeze. Toegang is gratis.

Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op de website www.onzeschoolmaarheeze.nl. Op het formulier kan ook ingetekend worden voor het glossy magazine. Noteer 1 mei in de agenda.