De stikstofboom onthuld bij Bibliocenter Weert

Vanaf vandaag staat er een boom in de bibliotheek in Weert. Geen boom die groeit, wel eentje die iets te zeggen heeft: de stikstofboom, van kunstenaar Rob Chevallier.

Met 100 foto’s van solitair staande bomen in Nederland, geplaatst in bladvormen die hangen aan uitlaatpijpen. De stikstofboom staat bij Bibliocenter in het kader van de Maand van de Duurzaamheid. Wethouder Henk van de Loo was vandaag aanwezig om de expositie officieel openen.

Een kunstwerk vol symboliek. De foto’s vormen een staalkaart van het Nederlandse landschap en het huidige klimaat in alle seizoenen. Dat betekent dat de bomen worden bedreigd door hittegolven, droogte, slagregens, overstromingen en gevolgen van CO2 uitstoot. Ze houden nog stand in tijden van klimaatverandering en daarmee zijn ze ook symbolen van hoop. Het kán misschien nog goed komen met ons klimaat, onder andere door minder uitlaatgassen te produceren. De bezoeker kan zichzelf dus een spiegel voorhouden. 

Expositie

De stikstofboom is te zien van 1 april tot en met 30 april tijdens de openingstijden van Bibliocenter Weert. Het bezoek is gratis.

Maand van de Duurzaamheid

Duurzaamheid is een actueel onderwerp dat momenteel hoog op de agenda staat. Maar wat kun je er zélf eigenlijk mee? Hoe kun je zelf direct kosten besparen? In de maand april informeert en inspireert Bibliocenter je met een gevarieerd programma en praktische tips. 

Kijk wat er te doen is bij Bibliocenter Weert, Nederweert, Heythuysen en Heel op www.bibliocenter.nl/duurzaamheid. De informatiebijeenkomsten zijn gratis te bezoeken door leden én niet-leden van Bibliocenter.