Dieren verbinden op Brede school Oprooj

“Kijk een hondje van klei”, zegt een leerling van de bredeschool Oprooj. Deze week vindt in de hele school een gezamenlijke projectweek plaats met het thema dieren.

In de bredeschool Oprooj zijn de basisscholen De Firtel en De Duizendpoot en Kinderdagverblijf Ut Debberke van Humankind gehuisvest. Met het dierenproject is de verbinding gezocht.

De kinderen van de kinderopvang, de onder-, midden- en bovenbouw mengen zich met elkaar. Vandaag zijn er allerlei workshops onder leiding van RICK-docenten. Zoals dans, drama, muziek, keramiek, vilten, stop motion en druktechnieken Een groepje kinderen doet een krokodil en ooievaar na.

In de gymzaal bewegen ze als kikkers. Verderop schuiven de kinderen een papieren vis en haai voor een webcam en maken een stop motion. In een lokaal zingen de kinderen over een koe en kalfje in de kinderboerderij.

Met klei worden hondjes, katten en andere dieren gemaakt. Vrolijke creaties maken de kinderen van vilt. Met wasco maken de kinderen prachtige patronen en met stoepkrijt ontstaan de mooiste tekeningen bij de ingang van de brede school Oprooj.


Een bijdrage van Arjanne van Voorst