Fietsster gewond na aanrijding bij Stadsbrug Weert

De hulpdiensten zijn donderdag iets voor 19.00 uur gealarmeerd vanwege een verkeersongeval bij de Stadsbrug in Weert.

Ter hoogte van de fietsoversteek bij de Noordkade waren een personenauto en fietsster met elkaar in botsing gekomen. Het ongeval gebeurde vlak nadat een brandweerwagen de Stadsbrug met toeters en bellen had gepasseerd vanwege een reanimatie op Laarveld.

De auto die met de fietser in botsing was gekomen reed achter de brandweerwagen. Mogelijk had de bestuurder door de ontstane situatie het rode verkeerslicht bij de brug over het hoofd gezien. De politie heeft daarover meerdere getuigen gehoord en heeft verslag opgemaakt van het ongeval.

De fietsster is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. De geschrokken automobilist mocht de weg vervolgen nadat alle gegevens en verklaringen waren opgenomen.