Groot dorpsfeest in Bocholt met Weerter tintje

Algemeen Belgie Regio Uitgelicht Reageer 2 min. leestijd

In de Belgische buurgemeente Bocholt werd vandaag de Erfgoeddag gevierd. Een groot dorpsfeest met een verwijzing naar de geschiedenis met de Graaf van Horne en daarmee had het ook een link met Weert. De Graaf (Philips de Montmorency ) was destijds niet alleen de baas van Bocholt, maar bijvoorbeeld ook van Horn, Nederweert en Weert.

Weerter tintje

Ook het Weerter Stadsgilde trad vandaag aan in Bocholt. Ze hielden een parade samen met het de schutterij van Kaulille en re-enactment groep Den Spiesdraegers 1625. In de tijd van Graaf van Horne werden ook de schutterijen opgericht. “Philips de Montmorency is zelfs twee keer koning geweest van het Weerter Stadsgilde”, zo licht voorzitter van de LGOG Kring Weert / De Aldenborgh in de onderstaande video toe.

Wethouder Van de Loo was namens het Weerter gemeentebestuur aanwezig bij het dorpsfeest van de gastvrije zuiderburen. Samen met de burgemeester Stijn van Baelen en schepen Lieve Theuwissen spraken ze het publiek op deze zonnige dag toe.

De wethouder en burgemeester gaven samen met het Weerter Stadsgilde en in het bijzijn van Scouting St. Maarten uit Weert het startschot voor het dorpsfeest. Vooral de kinderen in Bocholt werden tijdens deze dag getrakteerd op allerlei activiteiten en lekkernijen. Zo maakten ze op speelse wijze kennis met de geschiedenis. De volwassenen genoten er ook van en dan vooral de Belgische biertjes op het zonnige terras.

Ruiterstandbeeld

Vandaag genoot iedereen in Bocholt van het ruiterstandbeeld van Philips de Montmorency. Dit ruiterstandbeeld heeft een tour gemaakt en zal binnenkort een definitief plekje krijgen in het stadspark. Het stadspark heeft overigens de nieuwe naam Kasteelpark Nijenborgh gekregen. Tijdens de Pinksterdagen op 5 en 6 juni a.s. wordt dit park in Weert officieel geopend waarbij ook veel te beleven zal zijn.

Bekijk de video: https://youtu.be/jPUeLcJZWhA

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie