Steef uit Budel ontvangt tandemfiets van Fietsende Ondernemers

In je eigen omgeving kijken waar zich schrijnende gevallen voordoen en een helpende hand bieden. Dat proberen de Fietsende Ondernemers uit Cranendonck, Nederweert en Weert te doen. Zij geven lokale verenigingen, stichtingen of individuele personen een steun in de rug met een bijdrage voor een project, een aanschaf of de vervulling van een wensdroom.

Woensdag kwam zo’n droom uit voor Steef (10 jaar) uit Budel en zijn ouders: hij kreeg een elektrisch ondersteunde tandemfiets om samen met papa en mama eropuit te kunnen gaan. Bij Bikkel Bikes In Nederweert stond de appeltjesgroene tandemfiets klaar voor vertrek.

Steef heeft Myotone dystrofie, een progressieve spierziekte, en een verstandelijke beperking. Hierdoor is zelfstandig fietsen onmogelijk, want balans houden is moeilijk en zijn spierkracht gering.

“Een tandemfiets is dan een uitkomst”, vertelt Johan Beelen uit Budel, lid van de Fietsende Ondernemers. Hij zorgde voor het contact tussen de FO en het gezin. ‘De ouder zit weliswaar als tweede, maar bestuurt de fiets. Steef mag voorop rijden en kan meetrappen, maar ook gewoon lekker rondkijken. Het zijn dure fietsen en het is mooi dat we als gezonde Fietsende Ondernemers hier een bijdrage aan kunnen leveren.”