Succesvol NK voor ReddingsBrigade Weert

Vandaag vond in Oss het Nederlands Kampioenschap Lifesaving voor aspiranten teams plaats. Namens ReddingsBrigade Weert deden drie teams mee.

De jongste zwemmers uit het gemengde D-team moesten ringen vervoeren, een wisselslagestafette en een zwemvliezenestafette zwemmen en de lijnredding uitvoeren.

Extra spannend

Voor een aantal zwemmers was dit hun eerste wedstrijd en was het dus extra spannend. Toen de zenuwen eenmaal onder controle waren, ging het steeds beter en dit resulteerde in een 2e plaats en dus een dikverdiende zilveren medaille!

De oudere zwemmers en zwemsters zwommen in een jongensteam en een meisjesteam in de C-categorie. Hier werden poppen vervoerd, werd met een torpedoboei gezwommen, werden een duikestafette en wisselslagestafette gezwommen en stond ook de lijnredding op het programma. Hoewel hier de meesten wel wedstrijdervaring hebben, was het toch weer even wennen na zo’n lange periode zonder wedstrijden.

Stevige concurrentie

De concurrentie was stevig, maar dat weerhield de zwemmers en zwemsters er niet van om met medailles naar huis te komen. De jongens werden 2e en de meisjes namen het brons mee naar huis.

Ook het onderdeel Line Throw werd nog gezwommen. Hierbij redt een zwemmer een drenkeling door zo snel mogelijk een stuk touw op te bossen, dit de drenkeling toe te werpen en dan zo snel mogelijk het touw met daaraan hangend de drenkeling naar de kant te trekken. Ook hier was er succes voor Weert.

Pelle van den Donker en Dierick Nijs werden 3e in de D-categorie en Pluk van den Donker en Tijn Sieben haalden een zilveren medaille in de C-categorie! Een zeer geslaagd NK dus!