FestiBAL – eten, drinken, basketbalwedstrijd en muziek

BAL, Basketbal Academie Limburg, is er klaar voor; de eerste editie van FestiBAL. Vrijdagavond staat om 20.00 uur in sporthal Boshoven de laatste competitiewedstrijd met een voor- en naprogramma op de agenda.

Laatste competitiewedstrijd

BAL speelt vrijdag haar laatste competitiewedstrijd in de BNXT-league tegen het Belgische Luik. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. De vorige ontmoeting tussen de twee, begin april in Luik, werd met 82-84 beslist in het voordeel van BAL.

De BNXT-league is een competitie tussen 21 Belgische- en Nederlandse basketbalteams, die acteren op het hoogste niveau. De league vervangt sinds dit seizoen de Nederlandse Eredivisie en Belgische Pro Basketball League.

Voor- en naprogramma

Speciaal voor de wedstrijd tegen Luik heeft BAL onder de naam FesiBAL voor een voor- en naprogramma gezorgd. Voorafgaand aan de wedstrijd kan er van alles gegeten worden. “We beginnen eigenlijk met een vrijdagmiddagborrel; lekkere muziek, goed eten …”, zo vertelt voorzitter Jeroen van Veen. “We hebben sushi, hamburgers, kebab en mensen kunnen via een speciale kortingscode pizza bestellen bij Domino, een van onze sponsoren”. Voor de kinderen staat er voor de sporthal een stormbaan.

Na afloop van de wedstrijd gaat de weerter band Guarantee in de tent optreden. Dat beloofd dus nog een gezellig feestje te worden. Of BAL nu wel of niet van Luik weet te winnen.

Kaarten

Toegangskaarten zijn ook nog online te bestellen. Dat kan via de website van BAL: www.basketbalacademielimburg.nl. Bij de sporthal op Boshoven hangen QR-codes waarmee ook nog een kaartje gekocht kan worden. De toegang voor de wedstrijd en voor- en naprogramma bedraagt 11 euro. Kinderen betalen 6 euro.

In onderstaande video blikt Jeroen van Veen, voorzitter van BAL, vooruit op de eerste editie van FestiBAL.

Bekijk een video: https://youtu.be/CxbWyadTRZ0