45ste Sezoensrally in Bocholt

Rally - Foto ter illustratie

Bocholt – Op zaterdag 14 mei organiseert Racing Team Moustache (RTM) de 45ste editie van de Sezoensrally in de Belgische buurgemeente Bocholt.

Dit jaar slaat RTM de tenten allemaal op in en rond sportzone ‘De Damburg’. Daar staan alle teams met hun service en zijn de rallywagens meermaals te bezichtigen. Het podium staat aan de ruiterhal, te midden van een gezellig rallydorp boordevol animatie.

Toegang

Sportzone De Damburg in Bocholt is gratis te voet toegankelijk tijdens de Sezoensrally. Parkeren kan op wandelafstand van de ruiterhal (wei hoek Meierbroekstraat / Reppelerweg – P7). Het is ambiance troef op de Damburg met enkele foodtrucks, animatie voor de kleinsten, muziek, heerlijke Sezoens…en natuurlijk de rallywagens. Bocholt blijft zo de gezelligste rally van het Belgisch kampioenschap. Let wel, voor een aantal bezichtigingen moet je een toegangsticket kopen.

Donderdag – testrit

Op donderdagnamiddag 12 mei is er opnieuw een officiële testrit voorzien in Beek (gemeente Bree) ten noorden van ‘t Hasseltkiezel. Daar kunnen de deelnemers van 14.00 tot 18.00 uur hun wagen afstellen voor de échte rally.

Vrijdag – Technische keuring

Vrijdag om 13.00 uur begint de technische keuring aan het podium, midden in het gezellig aangekleed rallydorp aan de rijhal. Rally-sportzone ‘De Damburg’ is zeker een bezoekje waard voor jong en oud. Vrijdagavond is er een fotoshoot in het centrum aan de kerk en aan de brouwerij omstreeks 18.00 uur.  

Zaterdag – Vijf klassementsproeven

Op zaterdag 14 mei opent het rallydorp om 6.00 uur en beginnen de deelnemers om 8.00 uur voor drie keer vijf klassementsproeven (KP’s): Gerdingen, Steenberg, Goolder, De Hees en Veldhoven, de KP in de omgeving van Kreyel die terug is van weggeweest. Omstreeks 20.30 uur zal de winnaar op het podium aan de ruiterhal met champagne mogen spuiten. 

Toegangsticket

Wie op de KP’s wil gaan kijken, koopt best eerst een toegangskaartje. Dat kan online op de website of aan de kassa bij de ingang op ‘De Damburg’ (vrijdag vanaf 13.00 uur en zaterdag vanaf 6.00 uur). Een ticket kost € 25,00 voor de zaterdag alleen, maar er is ook een combi-ticket (test, rally én programmakrant) voor € 30,00.  

Voor zij de iets speciaals willen en de Sezoensrally op een exclusieve manier willen beleven, is er een B2B en Table arrangement.

Verkeer

Bij vorige edities was het een drukte van jewelste in Bocholt-centrum. Daar zal bij deze editie weinig of geen hinder zijn omdat het rallydorp naar sportzone Damburg is verhuisd.

Meer info is te vinden op: www.sezoensrally.be