Bermbranden bij Zuilen Kabinet en Spoorbrug in Weert

De brandweer is zondagmiddag twee keer in korte tijd in actie moeten komen vanwege een bermbrand.

De eerste melding kwam om 17.26 uur binnen. Mensen die over de Boshoverbrug reden kwamen terecht in een rookgordijn. Ze gingen op onderzoek uit en kwamen uit bij het Zuilen Kabinet aan de onderzijde bij de Houtstraat.

De brandweer kwam met spoed ter plaatse, maar het vuur had zich grotendeels al uit zichzelf gedoofd. De smeulende resten werden goed nat gemaakt zodat de bermbrand niet opnieuw kon aanwakkeren.

Andere rookpluim

De bevelvoerder van de brandweerploeg had vlak voordat ze arriveerde op de Houtstraat een rookpluim gezien en vermoedde dat er nog ergens een brand woedde. Dit omdat de brand aan de Houtstraat al grotendeels uit was.

Zijn vermoeden vermoeden klopte. De bevelvoerder wierp een blik over de Industriekade en zag dat er nog steeds sprake was van rookontwikkeling. Nog voordat de volgende melding binnen kwam spoedde de brandweer zich naar de spoorbrug, een kilometer verderop.

Naast het fietspad van de brug woedde een bermbrand waarbij het vuur nog steeds om zich heen greep. Door middel van een touw werd snel een brandslang naar boven gehesen. Daarna was ook deze bermbrand snel onder controle.

Uit voorzorg reden de treinen stapvoets over de spoorbrug. Inmiddels is de situatie weer normaal.